Ngarep > Kabar > Warta industri

Komponen lan Fungsi Kursi Roda Listrik (1)

2022-02-25

Komponen lan fungsi sakakursi rodha listrik(1)
Grip: Uga diarani gagang, utamane digunakake dening pengasuh, lan kadhangkala uga bisa digunakake dening pangguna sing duwe otot punggung sing ringkih kanggo mbantu pangguna ngontrol keseimbangan awak.
Roda mburi: roda penggerak utama kursi rodha, kanthi diameter kira-kira 61 cm. Ukuran wheel nemtokake kangelan nyopir, lan rodha gedhe kanggo nyopir. Roda umume dituku ukurane padha karo ban sepedha, supaya bisa gampang diganti mengko.
Umume ana rong jinis roda: karet inflated lan solid. Umumé, inflatable duwe efek buffering, lan iku relatif gampang kanggo wong ing kursi rodha. Nanging, nalika ban metu, iku luwih repot kanggo wong nggunakake kursi rodha. Sing padhet ora wedi karo bebaya ban kempes, lan ora perlu kerep dipompa, nanging ora kepenak yen pangguna njagong ing lumahing dalan sing bodho.
ring Wheel: Uga disebut ring push, piranti operasi sing pangguna digunakake kanggo drive setir mburi. Bahan kanggo rotasi beda-beda lan bentuke uga beda-beda, sing kudu dipilih miturut kahanan pasien. Dering roda tangan kanthi protrusi bisa mbantu wong sing duwe kemampuan nangkep sing kurang. Ora dianjurake ring wheel banget Gamelan, amarga gesekan antarane tangan lan ring wheel drive setir mburi.
Brake: Piranti rem saka kursi rodha, ana gagang dawa lan gagang cendhak. Gagang dawa cocok kanggo wong sing ora seimbang karo batang. Dheweke ora bisa mbengkongake kanggo nggayuh rem. Wong sing ora cukup kekuatan anggota ndhuwur uga bisa ngluwihi gagang. Tujuan saka gaweyan nyimpen. Rem uga duwe rem maju lan mundur, sing dipilih gumantung saka kondisi awak ndhuwur.
Roda ngarep: Roda cilik sing bisa muter kanthi bebas ing sumbu ing ngarep roda gedhe, kanthi diameter 15-20 cm. Roda gedhe utawa cilik. Roda gedhe gampang munggah ing undhak-undhakan, lan angel kanggo nguripake. Roda cilik gampang diuripake, nanging angel munggah ing undhak-undhakan. Jembaré setir ngarep uga duwe pengaruh tartamtu. Sing sempit gampang dicelupake ing garis horisontal saka tutup talang, lan sing amba nambah gesekan nalika ngowahi, lan uga ana sing kembung lan padhet.
Backrest: Dhuwur lan inclination saka backrest nalika milih kursi rodha penting kanggo njaga postur apik kanggo pangguna. Kursi rodha dhuwur-mburi cocok kanggo wong sing bobote rata lan ora nduweni kemampuan. Backrest saka wong kanthi tingkat lan kemampuan sing apik kudu ana ing sangisore scapula, supaya ora mengaruhi gerakan scapula. Sudut inclination saka backrest umume watara 15 °.
High Quality Aged People Easily Controlled Lightweight Electric Power Wheelchair