Ngarep > Kabar > Warta industri

Kepiye cara nggunakake Kursi Roda Daya kanthi bener?

2023-02-10

Kursi Roda Dayaminangka alat penting kanggo rehabilitasi. Ora mung alat mobilitas kanggo cacat fisik lan wong sing tumindak ora trep. Sing luwih penting, dheweke bisa olahraga lan melu kegiatan sosial kanthi bantuan kursi rodha. Dadi, apa sing kudu digatekake nalika nggunakake kursi rodha? Kepiye carane njaga kursi rodha?

1. Kaping pisanan, mbayar manungsa waé kanggo safety. Nalika mlebu lan metu saka lawang utawa nemoni alangan, aja nganggo Kursi Roda Daya kanggo nabrak lawang utawa alangan (utamane wong tuwa, umume duwe osteoporosis, sing rentan ciloko).

2. Nalika nyorong Kursi Roda Daya, takon pasien nyekel pegangan kursi rodha, coba lungguhan, aja maju utawa metu saka mobil dhewe; supaya Mudhun, nambah band alangan yen perlu.

3. Amarga roda ngarep Kursi Roda Daya luwih cilik, yen sampeyan nemoni alangan cilik (kayata watu cilik, alur cilik, lan liya-liyane) nalika nyopir kanthi cepet, gampang nyebabake kursi rodha mandheg lan nyebabake pasien nyurung pasien. nyurung kursi rodha. Sing kudu ati-ati yen perlu, sampeyan bisa nggunakake cara kanggo narik bali.

4. Dorong Kursi Roda Daya kanggo mudhun alon-alon. Sirah lan mburi pasien kudu condong lan nyedhaki sandaran tangan kanggo nyegah kacilakan.

5. Wigati kanggo mirsani kondisi ing sembarang wektu. Yen pasien ngalami edema, ulcer utawa nyeri sendi ing pasien, sikil bisa diangkat lan dilapisi bantal sing alus.

6. Nalika cuaca kadhemen, mbayar manungsa waé kanggo njaga kemul ing kursi rodha, lan nggunakake kemul kanggo ngubengi gulu sabar, ndandani karo jarum, ing wektu sing padha, ndandani jarum ing bangkekan, lan banjur ngubengi awak ndhuwur. Sawise sepatu, bungkus sikil ngisor lan sikil loro nganggo kemul.

7. Kerep mriksa kursi rodha, nambah lenga pelumas ajeg, lan tetep utuh.

Pangopènan kursi rodha

1. Kaping pisanan, kita kudu ngerti piranti iki kanthi lengkap. Cara nggunakake fungsi tombol ing endi wae, utamane carane miwiti lan carane mandheg kanthi cepet. Nalika nemoni perkara sing ora dikarepake, bisa dadi peran penting.

2. Tansah awak resik lan diselehake ing panggonan kang garing lan ventilated kanggo nyegah aksesoris saka rusting.

3. Sadurunge lan ing sasi saka kursi rodha, priksa manawa saben bolt kudu ngeculke. Yen ana looseness, iku kudu tightened ing wektu. Ing panggunaan normal, priksa saben telung sasi kanggo mesthekake yen kabeh komponen apik.

4. Priksa nggunakake ban ajeg, ndandani bagean puteran ing proses pas wektune, lan nambah jumlah cilik saka ndhuk kanggo ajeg. Ban njaga tekanan udara sing cukup lan ora bisa dikontak karo lenga lan zat asam kanggo nyegah rusak.

5. Kadhang-kadhang yen sampeyan metu, mesthi bakal dilebokake lendhut, utawa teles dening udan. Pay manungsa waé kanggo ngresiki lan ngilangke lemah ing wektu, lan aplikasi wax karat-bukti.

6. Kanggo mobil kursi rodha listrik, kita kudu ngembangake kebiasaan ngisi daya sawise digunakake, supaya daya baterei kebak. Kursi rodha listrik sing nganggur kudu ngembangake pakulinan ngisi daya biasa, supaya baterei "kebak panganan" kanggo wektu sing suwe.