Ngarep > Kabar > Warta industri

Kepiye milih kursi rodha listrik sing cocog kanggo wong tuwa?

2022-06-20

Ingkursi rodha listrikkanggone wong tuwa mujudake sarana transportasi sing paling trep kanggo wong tuwa kang angel lumaku. Akeh wong kuwatir babagan milih kursi rodha. Pilihan saka kursi rodha kudu adhedhasar pas lan comfort.
Amarga nyuda fungsi fisik, wong tuwa bisa nyebabake disfungsi ekstrem ngisor lan angel mlaku, sing mengaruhi urip saben dina lan kegiatan sosial wong tuwa. Milih kursi rodha ora luwih larang luwih apik, sing paling penting iku cocok kanggo sampeyan. Yen pilihan kursi rodha ora masuk akal, ora mung nyebabake sampah ekonomi, nanging uga nyebabake cilaka fisik. Mulane, nalika sampeyan milih kursi rodha listrik kanggo wong tuwa, coba pindhah menyang institusi profesional, lan pilih kursi rodha sing cocog karo fungsi fisik sampeyan miturut evaluasi lan bimbingan teknisi profesional.
1. Jembaré kursi
Sawise wong tuwa lungguh ing wong tuwakursi rodha listrik, kudu ana celah 2,5-4 cm antarane sikil lan armrest. Yen amba banget, lengen bakal kakehan nalika nyurung kursi rodha, sing bakal nyebabake kesel, awak ora bisa njaga keseimbangan, lan ora bisa ngliwati lorong sing sempit. Nalika wong tuwa ngaso ing kursi rodha, tangane ora bisa diselehake ing lengen. Yen kursine sempit, bisa ngrusak kulit bokong lan pupu njaba wong tuwa, dadi ora trep yen wong tuwa munggah lan mudhun saka kursi rodha.
2. Dawane kursi
Dawane cukup sakakursi rodha listriklenggahan kangge tiyang sepuh inggih menika sasampunipun tiyang sepuh lenggah, pinggir ngajeng bantal 6,5 cm ing wingking dhengkul, ambanipun 4 driji. Yen jog dawa banget, bakal mencet ing mburi dhengkul, compress pembuluh getih lan jaringan syaraf, lan ngrusak kulit. Yen jog cendhak banget, iki ndadekake luwih akeh tekanan ing pinggul, nyebabake rasa ora nyaman, nyeri, karusakan jaringan alus, lan ulkus tekanan.
3. Dhuwur kursi mburi
Ing kahanan normal, pinggir ndhuwur kursi mburi kudu kira-kira 10 cm ing sangisore kelek, kira-kira ambane driji. Ing ngisor kursi mburi, luwih akeh gerakan ing pucuk ndhuwur awak lan lengen, lan luwih trep aktivitas fungsional, nanging permukaan dhukungan cilik, sing mengaruhi stabilitas awak. Mulane, mung wong tuwa kanthi keseimbangan sing apik lan cacat mobilitas sing relatif entheng milih kursi rodha listrik kanggo wong tuwa kanthi kursi sing kurang. Kosok baline, sing luwih dhuwur ing mburi kursi lan luwih gedhe permukaan dhukungan, bakal mengaruhi aktivitas fisik, mula kudu nyetel dhuwur gumantung saka wong kasebut.
4. Armrest dhuwur
Ing kasus adduksi lengen, lengen dilebokake ing mburi armrest, lan fleksi sikut kira-kira 90 derajat, sing normal. Yen armrest dhuwur banget, pundhak gampang kesel, lan nyurung ring rodha bisa nyebabake abrasion ing kulit lengen ndhuwur. Nalika armrest kurang banget, nyopir kursi rodha bakal gampang njalari lengen ndhuwur condong maju, nyebabake awak metu saka kursi rodha listrik kanggo wong tuwa. Yen sampeyan nggunakake kursi rodha ing posisi condong maju kanggo dangu, iku kamungkinan kanggo nimbulaké deformasi saka utomo, komprèsi saka dodo, lan ambegan kurang.
5. Dhuwur jog lan footrest

Dhuwur jog lan pedal ana ing hubungan koordinasi karo saben liyane. Yen jog dhuwur, pedal bakal relatif kurang, lan ing nalisir, pedal bakal dhuwur. Ing kahanan normal, nalika wong tuwa lungguh ing kursi rodha, perangan awak ngisor dilebokake ing pedal, lan sisih ngarep 1/3 sikil ngisor kira-kira 4 cm luwih dhuwur tinimbang pinggiran ngarep. Yen jog kursi rodha listrik kanggo wong tuwa dhuwur banget utawa pedal kurang banget, perangan awak ngisor bakal kelangan titik dhukungan lan macet ing udhara, lan awak ora bisa njaga keseimbangan. Kosok baline, yen jog kurang banget utawa footrest dhuwur banget, bokong bakal nanggung kabeh gravitasi, nyebabake rasa ora nyaman kanggo wong tuwa. Lungguh suwe bakal ngrusak jaringan alus bokong. Kajaba iku, bakal angel banget nggunakake kursi roda listrik kanggo wong tuwa.